Inbjudan till föreläsning – Ett annorlunda syskonskap

Den 17 september bjuder Ågrenska stiftelsen i samarbete med Riksförbundet Sällsynta diagnoser in till föreläsningen “Ett annorlunda syskonskap.
Om föreläsningen
Många syskon bär på frågor och känslor de sällan ges möjlighet att ställa eller släppa fram, såsom “Varför är jag frisk och min bror sjuk?”, “Har jag orsakat min systers svårigheter?” eller “Varför har ingen tid med mig?”
Som förälder är det lätt att känna sig otillräcklig, ett dåligt samvete av att inte hinna med sina barn är inte ovanligt.
I den här föreläsningen delar Linn Magnusson och Samuel Holgersson från Ågrenska med sig av sina erfarenheter efter att ha mött många barn och unga, alla syskon till barn med vitt skilda funktionsnedsättningar. Linn och Samuel har lyssnat på deras historier, funderingar och hur de ser på sin roll i familjen.

Kom och ta del av Ågrenskas erfarenheter, få tips på hur du kan samtala med syskon i olika situationer och känn dig lite upplyft när du går härifrån.
Du kan delta på plats på Ågrenska eller digitalt. Föreläsningen kostar 750 kr inkl. moms. Som medlem hos Riksförbundet Sällsynta diagnoser betalar du endast halva priset när du skriver in rabattkoden  ”Syskon2024” i anmälan. Ange rabattkod i fältet “Övrigt”.
Tid: 17 september kl. 17:30-19:30
Här kan du läsa mer och anmäla dig: Ett annorlunda syskonskap – Ågrenska – Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar (agrenska.se)
Sista anmälningsdag är 8 september.”

Loading