Välkommen till sommarträff!

Välkommen till sommarträff med Marfanföreningen
Torsdag till söndag: 8-11 augusti En somrig bild av en vik med en uppblåst flotte.
Denna gången ses vi på Stora Färgens Gård som ägs och drivs Göteborgs Stad. Gården ligger vid sjön Stora Färgen, cirka 7 km söder om Alingsås.

Sommarträffen är för de som har Marfans syndrom eller andra liknande syndrom och deras anhöriga. Barn, ungdomar och vuxna – alla är välkomna, såväl familjer som enskilda vuxna eller vuxen med anhörig. Alla som deltar på sommarträffen behöver vara medlemmar i Marfanföreningen, både barn och vuxna.
Har du ännu inte löst medlemskap så passa på att lösa för 2024:

  • 300 kr per enskild vuxen/huvudmedlem
  • 50 kr per ytterligare familjemedlem på samma adress

Om sommarträffen
Deltagarna möts på Stora Färgens Gård vid ca 15:00 på eftermiddagen torsdagen den 8 augusti och kommer att ha ett luftigt program som sträcker sig till lunch söndagen den 11 augusti. Sommarträffen kommer att präglas av avkopplande sommarsamvaro tillsammans, som lek, spel, grill, bad och aktiviteter.
Det erbjuds samtalsgrupper för de  vuxna och ungdomar som vill. Samtal och reflektioner kring hur det är att leva med Marfans syndrom eller att vara anhörig. Det brukar vara ett uppskattat tillfälle att utbyta erfarenheter och ge varandra råd och stöd.

Läs mer här om vistelsen och hur du anmäler dig.
Välkomna!

Vi planerar även för att ha en föreläsning under dagarna med ett tema relevant för personer med Marfans syndrom. Vi återkommer med mer information om det i våra digitala kanaler när programmet är helt klart. 

Om platsen
Lägergården Stora Färgen, uppkallad efter sjön med samma namn, ligger cirka 7 km söder om Alingsås. Tomten är stor och här finns en fotbollsplan, boulebana, frisbeegolf, grillplats med mera. Det tar fem minuter att gå ner till sjön för att ta ett skönt bad eller göra en utflykt med kanot. Här finns även flera aktivitetsrum som motionsrum, Wii-rum (TV-spel), biljardrum och musikrum för ensemblespel.

Stora Färgen hyrs ut inklusive städ, som utförs av ett städföretag. Gården hyrs ut med självhushåll. I varje stuga finns kök för detta ändamål. Vi kommer att behöva hjälpas åt att ordna med mat under vistelsen, planeringsgruppen bär ett huvudansvar för planering och inköp och deltagare kommer att få bidra in i matlagningen, mer detaljer presenteras senare. 

Datum: Torsdag till söndag: 8-11 augusti.

Deltagaravgift: 300:-/vuxen och 150:-/barn 3-15 år.
I avgiften ingår mat och boende, resekostnader ingår ej. 

Anmälan: Observera att det är ett begränsat antal platser till sommarträffen. Sista dag för anmälan är 30 april. Maila din anmälan till marfan.sverige@gmail.com och ange: 

  • Förnamn/efternamn de som ska delta, även barn och ungdomar.
  • Ålder på barn och ungdomar (så vi kan planera aktiviteter på ett bra sätt)
  • Uppgift om deltagare har Marfans syndrom eller ej. 
  • Information om eventuell specialkost. 
  • Övrig info vi behöver ha, ex. funktionsvariation. 

Frågor?
Har du frågor  – hör av bara av dig!
Johan: 070-8445580
Björn: 070-9874566
Eller maila: marfan.sverige@gmail.com

Loading