PRESSRELEASE

Ny animerad film för barn med sällsynt hälsotillstånd

Nu släpper vi i patientorganisationen Svenska Marfanföreningen en ny animerad film för barn med det sällsynta hälsotillståndet Marfans syndrom och andra liknande sällsynta bindvävstillstånd.

Filmen vänder sig till barn upp till cirka 10 år och handlar om ett ”lejonbarn” som är lite annorlunda och om hur det kan vara en fördel ibland. Filmen bygger på den franska barnboken ”Bakoumba” som Svenska Marfanföreningen gav ut 2019, med stöd av Lovis armbandsfond. Lovis var en flicka som själv hade Marfans syndrom och som tillverkade och sålde armband till förmån för mer kunskapsspridning om syndromet.

Nu har den holländska Marfanfanföreningen gjort boken till en animation och vi i Sverige har lagt på svensk berättartext. Berättare är 25-årige Jesper Forsberg som till hösten 2020 påbörjar sin skådespelarutbildning på Stockholms konstnärliga högskola. Jespers lillasyster Wilma var kompis med Lovis.

– Jespers röst passar så fint för denna unika lilla historia och vi hoppas att många barn kommer att ha glädje av filmen, säger Karin Olsson som är ordförande för Svenska Marfanföreningen.

Lovis började på förskolan när hon var 3 år och där bildades ett kompisgäng på fem tjejer som de själva kallade Nallegänget, efter avdelningens namn, som var just Nallen. I den gruppen ingick Lovis och Wilma.

– Jag är jätteglad och tacksam för förtroendet att ha fått vara en del av det här projektet och jag hoppas att många barn (och vuxna) kan få glädje av att se filmen och kanske känna igen sig själva i den, säger, Jesper Forsberg som är filmens berättare.

Filmen kan man se här https://www.youtube.com/watch?v=ITZw4HREgps

Barnboken som filmen bygger på kan beställas via marfan.sverige@gmail.com

Ytterligare information om filmen, boken och om Marfans syndrom:

Karin Olsson, 070-538 55 19 eller marfan.sverige@gmail.com

Loading