FULLBOKAD Sommarträff 2023 men…

Vi är glada och överraskade, men vår Sommarträff är fullbokad långt innan sista anmälan. Antalet platser är även detta år begränsat.

Det går fint att delta under dagarna. Det finns plats på området för husbilar/husvagnar och det finns stora tält och liggunderlag att låna. Man kan även leta eget boende i närheten eller ni som bor nära Mälargårdarna är mycket välkomna att pendla till träffen på dagtid. Ni deltar i alla aktiviteter och äter alla måltider utom frukost.

Deltagaravgift för dagdeltagare utan logi på Mälargårdarna: 
100:-/vuxen och 50:-/barn. Kostnadsfritt för barn under 3 år. Resekostnader måste var och en stå för själv.

Sommarträff på Mälargårdarna 10-13 augusti 2023
Denna gången ses vi på Mälargårdarna som ägs och drivs av föreningen Aktiva synskadade. Gården ligger naturskönt belägen vid Mälaren i Torsviby, ett par mil utanför Enköping.

Sommarträffen är för de som har Marfans syndrom eller andra liknande syndrom och deras anhöriga. Barn, ungdomar och vuxna – alla är välkomna, såväl familjer som enskilda vuxna eller vuxen med anhörig. Alla som deltar på sommarträffen behöver vara medlemmar i Marfanföreningen, både barn och vuxna.
Har du ännu inte löst medlemskap så passa på att lösa för 2023:
300 kr per enskild vuxen/huvudmedlem och 50 kr per ytterligare familjemedlem på samma adress.
Om sommarträffen
Deltagarna möts på Mälargårdarna torsdagen den 10 augusti på eftermiddagen och kommer att ha ett luftigt program som sträcker sig till lunch söndagen den 13 augusti. Sommarträffen kommer att präglas av avkopplande sommarsamvaro tillsammans, som lek, spel, grill, bad, lättare träning och aktiviteter.
Det erbjuds samtalsgrupper för de vuxna och ungdomar som vill. Samtal och reflektioner kring hur det är att leva med Marfans syndrom eller att vara anhörig. Det brukar vara ett uppskattat tillfälle att utbyta erfarenheter och ge varandra råd och stöd.

Vi planerar även för att ha en föreläsning under dagarna med ett tema relevant för personer med Marfans syndrom. Vi återkommer med mer information om det i våra digitala kanaler när programmet är helt klart.

Om Mälargårdarna
Där finns egen sandstrand med brygga, en egen ö och grillmöjligheter. Här huserar också en handfull getter. På området finns studsmatta med nät, grill och möjlighet till att låna cyklar (behövs bokas i förväg). Det finns även kanoter att låna. Förutom de vackra omgivningarna finns flera naturreservat, bangolf och vanlig golf, gokart, slott och fina öar i närheten.

Datum: Torsdag 10 augusti – söndag 13 augusti, vecka 32.
Deltagaravgift: 200:-/vuxen och 100:-/barn. Kostnadsfritt för barn under 3 år. I avgiften ingår mat och boende. Resekostnader ingår ej.

Anmälan: Observera att det är ett begränsat antal platser till sommarträffen. Sista dag för anmälan är 10 juni. Maila din anmälan till marfan.sverige@gmail.com och ange:

  • Förnamn/efternamn de som ska delta, även barn och ungdomar.
  • Ålder på barn och ungdomar (så vi kan planera aktiviteter på ett bra sätt)
  • Uppgift om deltagare har Marfans syndrom eller ej.
  • Information om eventuell specialkost.
  • Övrig info vi behöver ha ex. funktionsvariation.

Obs! Det går inte att ta sig med kommunal trafik hela vägen till kursgården. Du som väljer att åka kommunalt meddelar det och kommer att få skjuts till och från Enköpings station.

Frågor?
Har du frågor – hör av bara av dig!
Karin Olsson, 070-5385519
Paula Grandell, 070-4924176
Eller maila: marfan.sverige@gmail.com

Loading